Добро утро и специални поздрави за всички атлети, донесли медали на България от олимпийските игри в Париж. Благодарности на Семен Новиков, Кимиа Ализаде, Божидар Андреев, Хавиер Ибанес Диас и на Магомед Рамазанов за това, че обединиха българите в радостта ни. Това написа в своя Facebook профил кметът на София Васил Терзиев.

Ето какво пише още градоначалникът:

Благодарности и на техните треньори, хората в щабовете им и на всички, които са им помагали в тежкия път към медала.

Всички тези хора показаха, че упоритият труд в една олимпиада може да доведе до добър резултат. Че няма значение откъде си, какъв си и като какъв започваш. Важното е да работиш здраво и упорито, за да постигнеш голямата си цел.

Всички те показаха и още нещо. Че понятия като солидарност, уважение, благородство и съпричастност могат да сплотят една голяма общност. И да я накарат да се гордее с постиженията на другите.

Надявам се тези успехи да мотивират повече български деца да се занимават със спорт. И да им бъдат за пример, че няма значение къде си роден и в какво вярваш, а че има значение само какво правиш и как го правиш.

Надявам се, че успехите ще мотивират и тези атлети, които бяха на олимпийските игри, но не спечелиха медал, да продължават да се трудят и след четири години да имат по-добри резулати.