Кметът на София Васил Терзиев съобщи, че докладът от възложения от него одит на Столичното предприятие за третиране на отпадъци крещи безстопанственост, предава "Фокус".

'Безстопанственост - като груба небрежност по отношение на активите на предприятието и пилеенето на средствата му, зле написани проектни задания при строителството, липса на оперативен контрол и контрол по изпълнението, липса на контрол, раздаване на абсолютно нелогични и незаслужени бонуси спрямо резултатите и скарано с икономическата логика утежняване на финансовото положение на предприятието", коментира още Терзиев.

По думите му за всичко това трябва да бъде потърсена отговорност. Той отбеляза също така, че вече е изпратил  доклада от проверката към Софийската градска прокуратура за последващи действия по компетентност: "От тук нататък решението за следващите стъпки е в ръцете на прокуратурата".

Очаква се днес от 11:30 часа от 11.30 часа в сградата на столичното кметство на улица "Московска" 33, кметът на София Васил Терзиев и временно изпълняващият длъжността директор на "Столично предприятие за третиране на отпадъци“ Николай Савов да представят резултатите от одитния доклад за завода за отпадъци на София.