Истински оптимист съм за бъдещето ни като общество, когато видя десетките шатри с книги и хората, които спират, разтварят книгите и предават тази любов към четенето и на децата си. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в личния си профил във Facebook.

Над 140 издателства участват в "Алея на книгата“ – най-голямото книжно изложение в България, разположено в парка пред НДК и на ул. "Витоша“, и продължаващо до 15 септември.

"Благодаря на Асоциация "Българска книга“ и на всички автори и издатели, които през годините са превърнали "Алея на книгата“ в символ на култура, знание и отношение към четенето. Това събитие не е просто изложение, а истински празник на словото и мисълта – грижа за следващото поколение.

Нашата обща мисия е да изградим поколение, което мисли критично, мечтае смело и черпи мъдрост от книгите.

Ако все още не сте посетили "Алея на книгата“, отделете време да се разходите сред шатри, пълни с литература и вдъхновение. Очакват ви литературни премиери, срещи с автори, издатели и преводачи, както и музикални и образователни събития. Това е повече от книжно изложение – това е шанс да откриете нови светове и да предадете любовта към книгите на бъдещите поколения.