Когато през април Столичния общински съвет подкрепи предложението ни стадион "Георги Аспарухов“ да стане собственост на Столична община, това се случи, защото ние в Столична община имаме ясен план за бъдещето на стадиона.

Единствените, на които истински трябва да се благодари са привържениците на Левски, които никога не изоставиха клуба. Всички управници са техни длъжници през годините. Това написа в официалния си Фейсбук профил кметът на София Васил Терзиев

Той изказа благодарност на Столичния общински съвет за пълно единодушие, за подкрепа на внесеното от самия него и колегите му Цветомир Петров, Димитър Шалъфов и Прошко Прошков предложение за безвъзмездно прехвърляне от държавата на общината на стадион "Георги Аспарухов“.

"Явно, г-н Борисов позволи на неговия “независим" областен управител да си свърши работа! След месеци бездействие, новият изборен сезон се оказа добра причина да се раздвижат нещата по прехвърлянето на Герена на общината и г-н Арсов да спре да пречи", посочи още Терзиев. 

Терзиев каза, че иска София да има модерни стадиони и зали за всички, които обичат спорта. 

"Подкрепихме проекта на ЦСКА-София за нов стадион. Затова поискахме и стадион “Георги Аспарухов". Затова имаме и идеи в напреднала фаза за други стадиони и зали в София. Защото нас ни интересува в какво състояние са те и дали могат да се използват, а не да се рушат, както се случва в момента с почти всички спортни комплекси, които са държавна собственост - "Червено знаме“, Колодрума, стадион "Академик“, допълни кметът на София. 

Бившите управляващи постоянно говореха колко обичат спорта и продължават да го правят, но какво реално правят за спорта? Направиха дори и фондация - "София - спортна столица на Европа“ - все едно можеш да развиваш какъвто и да е спорт, без да имаш инфраструктурата за това. А както всъщност виждаме думите им прикриват бездействие и са само предизборна кукичка за наивници.

Терзиев посочи, че реалните действия са дощли именно с тях и даде примери с: двойното увеличение на бюджетите за спортните програми на София за 2024 г., създаването на модел за отпускане на средства за поддръжка на съществуващите спортните площадки, подкрепата за младия пилот Никола Цолов и други.