Имаме нужда от повече вяра, от повече любов, от повече култура, за да бъдем едно по-здраво общество. Това каза кметът на София Васил Терзиев по повод предстоящия спектакъл "Рилският пустинник“ на Софийската опера и балет.

"Щастлив съм, че можем да помогнем смелите идеи на маестро Пламен Карталов и екипа му да се реализират и това прекрасно изкуство да бъде достъпно до все повече хора. Срещата ми с Пламен Карталов беше една от първите след встъпването ми в длъжност и съм щастлив, че няколко месеца по-късно виждаме реализиран този амбициозен проект", каза още Терзиев.   

Спектакълът "Рилският пустинник“, посветен на светеца Иван Рилски, ще се реализира на откритата сцена на площада пред храм-паметника "Александър Невски“ и с него ще бъде отбелязана 100-годишнината от освещаването на храма. Проявата е събитие от проекта "Опера на площада“. 

Пламен Карталов благодари на столичния кмет Терзиев за подкрепата и сподели, че това е първият проект, по който работят заедно. Автор на музиката на музикална поема "Рилският пустинник“ е отец Кирил Попов, а първите две вечери диригент ще бъде старозагорският митрополит Киприян. 

Постановките ще бъдат на 26, 27 и 28 юли на площада пред патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски".