Нова услуга за улеснение на клиентите на ЕРП Север е активна в интернет сайта на дружеството, научи "Фокус". Във връзка с изискванията на разпоредба в чл. 28, ал. 5 от Закона за енергията за възобновяеми източници, ЕРП Север АД разработи електронен регистър, достъпен във виртуален портал на интернет адрес https://my.energo-pro.bg/. Целта на регистъра е да осигури на производителите на електрическа енергия достъп в реално време до актуалния статус на подадените от тях заявления за присъединяване на обектите за производство на електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници.

В електронния регистър ще се поддържа актуална информация на процедурите за присъединяване на новите ВЕИ мощности към разпределителната мрежа на ЕРП Север АД, както и статуса им в Електроенергиен системен оператор ЕАД.

Инвеститорите, които желаят да получат достъп до виртуалния портал и електронния регистър, следва да подадат искане за издаване на персонален идентификационен код (ПИК) в най-близкия Център за обслужване на клиенти.