В напълно обновена училищна среда влизат в първия учебен ден 1239 ученици от Средно училище "Гео Милев“. Съвременният интериор в коридорите на училището е част от цялостната концепция за изграждане на STEM образователна среда, за която вече е подписан договор и отпуснато финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Училищният STEM център ще бъде в две направления "Математика и информатика“ и "Дизайн и 3D протипиране“. Ще бъде реконструирано учебното пространство в 5 кабинета, отговарящо на нуждите на двете направления. Ще се изгради STEM зала, с обособени работни пространства за групова и индивидуална работа, зони за отдих и експериментална дейност, в която ще се провеждат бинарни уроци с един или два класа. Учениците от специалност "Рекламна графика“ ще разполагат с творческа работилница с плотер, 3D принтери, графични таблети, в която ще изработват и отпечатват своите рекламни проекти. Във фоайетата ще бъдат създадени няколко зони за почивка и споделяне, където младите хора ще имат възможност да общуват помежду си.

До месец ще бъде завършено и баскетболното игрище на открито, което се изгражда с финансиране по НП на МОН.

И тази учебна година, съвместно с проф. Румен Стаматов и ВСУ "Черноризец Храбър“, училището ще работи по програмата за благополучие на учениците.

Първият учебен ден по традиция започна с посрещане знамето на училището.

Директорът на училището Албена Павлова поздрави изпълнилите училищния двор ученици, учители  и родители. Специално внимание тя отдели на първокласниците и ги увери, че "учителите им дават своята любов, за да имат прекрасно детство, да станат знаещи, успешни и уверени млади хора“. Директорът благодари на родителите за тяхното доверие, подкрепа и съпричастност. На осмокласниците, които са избрали СУ "Гео Милев“ тя пожела да следват мечтите си и ги увери, че в училището ще намерят приятели и подкрепа.

Традиционно първокласниците получиха от ученици от пети клас символичния  "ключ на знанието“.

И като всяка година прозвуча първия звънец за малки и големи, които се отправиха към класните стаи. Металният звънец, който всяка година оповестява началото на учебната година се пази от създаването на училището, факт, който потвърди първият директор на СУ “Гео Милев“ Петър Петров, който за поредна година уважи празника.

На откриването присъстваха официални гости и партньори на училището.