Лятната научна сесия на Юридическия факултет на Варненския свободен университет ще се проведе на 28 и 29 юни 2024 г. Откриването ще бъде на 28 юни (петък) от 10 часа в зала 2 на Учебно-спортния комплекс на университета.

Лятната научна сесия включва две научни конференции: "Право: теория и практика" и "Сигурност и обществен ред - теория и практика". В тях ще участват учени и докторанти от 20 университета и научни институти в България и чужбина, както и експерти от практиката, които ще представят над 60 доклада в областта на правото и сигурността.

В програмата са предвидени пленарни доклади на проф. д-р Петър Христов - ректор на ВСУ "Черноризец Храбър"; проф. д.ю.н. Атанас Семов - член-кореспондент на БАН, носител на отличието "Катедра "Жан Моне", присъдена от Европейския съюз, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски" и съдия в Конституционния съд на Република България; доц. д-р Петя Неделева - преподавател в Нов български университет; проф. д.ю.н. Йонко Кунчев - декан на Юридическия факултет на ВСУ "Черноризец Храбър".

Събитието ще бъде значимо за научната общност и практиците, предоставяйки възможност за обмен на знания и идеи в областите на правото и сигурността. В рамките на мероприятието традиционно се провеждат разнообразни научни форуми с международно участие: конференции, майсторски класове, научни дискусии и кръгли маси по актуални теми в областта на правото и  сигурността. Научните резултати, споделени през годините, са важен фактор за поддържане интензивността на научните комуникации, за усъвършенстване на научното сътрудничество и обмен, за обогатяване на научните изследвания и публикационната активност на преподавателите, докторантите и студентите на ВСУ "Черноризец Храбър".