ВСУ "Черноризец Храбър" ще обучава студенти от Университета Нантонг от Китай, като това ще стане от новата академична година - 2024/2025 г., съобщи университета. Сътрудничеството между двете образователни институции бе обявено на пресконференция за китейските медии, в която участваха доц. д-р Елеонора Танкова - зам.-ректор на Варненския свободен университет и експертен екип. Доц. Танкова представи пред китайските колеги насоките за бъдещо развитие и стратегията за успешна реализация на образователни и научни инициативи.

От страна на Университета Нантонг присъстваха висши представители - зам.-секретарят Уангуейдонг, деканът Ян Чаохуей и други. Договорените планове включват обучение на китайски студенти в две магистърски програми на английски език - "Изкуства и събитиен мениджмънт" и "Управление на международни бизнес проекти", както и докторски програми.

Представителите от двата университета изразиха удовлетворението си от стъпката напред в сътрудничеството и се надяват на успешно развитие на образователните и научни програми, предвидени в рамките на проекта. Това сътрудничество обещава да стане ключов елемент в обогатяването на академичния опит на студентите от двете страни и в укрепването на международната образователна общност.