Националният турнир по плажен волейбол за девойки и юноши до 20 години, който се проведе в град Бяла тези дни, завърши с много емоции и спортни постижения. В турнира участваха 5 двойки при момичетата и 9 двойки при момчетата, които се изправиха срещу силни съперници и демонстрираха своите умения и страст към играта.

При девойките, първото място бе спечелено от националната двойка Ивет Гавраилова и Елеонора Гичева. Те представиха невероятен волейбол и се наложиха като най-добрите в турнира. Сребърните медали бяха отнесени от представителките на Варна-ДКС Вероника Иванова и Елизавета Ивакина, които също показаха отлична игра и се доказаха като сериозни съпернички. Битката за третото място бе завоювана от Свилена Стоянова и Александрина Русалийска, които се наложиха над Моника Коларова и Маргарита Джангърова.

Финалната среща при момчетата поднесе на публиката качествен волейбол и страхотни отигравания. Константин Стойков и Ясен Станев се изправиха срещу Христиан Тодоров и Борис Георгиев. Тодоров и Георгиев започнаха с победа в първия гейм, но Стойков и Станев не се предаваха и успяха да изравнят резултата.

Решението падна в оспорвания тайбрейк, където Стойков и Станев се изправиха срещу всички предизвикателства и спечелиха заслужения златен медал. Христиан Тодоров и Борис Георгиев завършиха на второ място, докато третото място бе спечелено от Даниел Йений и Радостин Гюров. Александър Попов и Деян Тодоров също заслужават похвала за отличната си игра и се настаниха на четвъртото място.

В допълнение към отличията за отборите, бяха връчени и индивидуални награди на най-изявените блокировачи и защитници. Вероника Иванова бе отличена като най-добър блокировач при момичетата, докато Константин Стойков се нареди сред най-добрите блокировачи при момчетата. Елеонора Гичева и Христиан Тодоров бяха признати като най-добри защитници. Наградите за младите волейболни таланти бяха връчени от инж. Пеньо Ненов - кмет на Община Бяла, който изрази своето възхищение и гордост от постиженията на спортистите. Организацията на турнира се осъществи благодарение на съвместните усилия на Община Бяла и Българска федерация волейбол, с ексклузивната подкрепа на хотел Сол Луна Бей Резорт и Грифид Ауто, съобщи byala.org.

Националният турнир по плажен волейбол в Бяла бе втори кръг от държавното първенство при подрастващите отбори. През август предстои да бъде организиран още един турнир за младежи до 22 години, който ще бъде част от програмата на големия турнир Бяла Оупън. Тази година Бяла Оупън ще закрие Националната верига и ще определи републиканските шампиони за 2023 година.