Кметът на Варна, Благомир Коцев даде подробна информация за ремонта в VII СУ "Найден Геров". По думите му, вчера на място е отишъл екип на Общината.

Кметът каза:

"В VII СУ "Найден Геров" имаме вече Акт 16 на новата чудесна пристройка, която се финансира по програмата на МОН. Децата от II, III и IV клас ще учат в модерни условия - нови стаи, топла връзка, асансьори и тоалетни за децата с увреждания, мултифункционален салон, дори мобилна сцена за спектаклите на училището. Наистина се радвам за този резултат. Както и на купите им по математика и спортове.

Но! Посещението не беше за фанфарите от новата сграда (задължение ни е да модернизираме училищата), а за стария проблем с физкултурния салон. Пристройката стои така втора година и още като встъпих в длъжност съм се запознал детайлно със сагата и съм се заел с нея. За тези няколко месеца имаме резултати: съдебно споразумение между строителя и Министерството на спорта, които са възложител на обекта, след това се преборихме да получим собствеността като Община върху този обект, за да се извършат оценки на състоянието и преценка какво трябва да се довърши. След това направихме разчети за реорганизация на финансите на общината в края на годината, за да заложил средства за завършването.

Вчера водихме разговори с директора до 2-3 седмици да видим окончателната експертиза, с взети ядки, проби от конструкция, под, стени, всичко... Дал съм срок на заместник-кмета по правните въпроси Диан Иванов да се обяви обществена поръчка за завършване на салона по най-бързия възможен начин, а на заместник-кмета по образованието - да държи непрекъснат контакт с общността в училището и директора - срещи, пълно съдействие по всички въпроси, докато не завършим салона.

В училището имаме 1250 деца без място къде да спортуват. Истински задоволителен резултат ще бъде когато отида заедно с децата да гледаме там техен турнир.

Много благодаря за бързата реакция на директора г-жа Нестерова и разчитам да ме подкрепи в натиска над всички заинтересовани да затворим тази рана в двора възможно най-бързо! И качествено! Този път."