По повод 147 години от Съединението на Източна Румелия с Княжество България, Сдружение за възстановяване на българската слава "Бран“ обявява конкурс за детско творчество. Целта на конкурс е да се стимулира развитието на детското творчество и въображение и даде възможност на децата да споделят своите идеи и знания, а също да се провокира творческия потенциал, положителното мислене и родолюбивите нагласи на младите хора. Това разказа за "Фокус" от сдружението.

Право на участие в конкурса имат деца до XII-ти клас, разделени в три възрастови групи, както следва: 

- До IV клас;

- V-VII клас;

-  VII-XII клас.

Конкурсът се провежда в пет раздела: Раздел изобразително изкуство, фотография, есе и раздел поезия.

Всички творби за конкурса се изпращат на адрес:

Варна 9002, ул. Генерал Столетов 3, за Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ и ако е приложимо на електронна поща svbs.bran@gmail.com в срок до 30.06.2023г.

Конкурсните материали ще бъдат изложени в сградата на СОСЗР на ул. Генерал Столетов 3 до 10.09.2023г и на фейсбук страницата на СВБС БРАН. След тази дата конкурсните материали ще бъдат на разположение за изложби по заявка от училища и други учреждения по график утвърден от организаторите. За контакти -  Анатоли Атанасов тел: 0877/565628

До 15.08.2023г. ще може да се гласува за всяка творба на страницата на СВБС БРАН в фейсбук. 30% от крайната оценка ще се формира от броя получени харесвания до тази дата.

До 25.08.2023г. компетентно жури от 7 члена, съставено от професионалисти във всяка от отделните области, ще оценява окончателно творбите в различните раздели и възрастови групи. Решението на журито е окончателно.

Крайното класиране ще бъде обявено на страницата на СВБС БРАН в фейсбук и на интернет страницата на организацията - http://npobran.com/ на 01.09.2023г.