На изключително полезни за ученолюбивите деца на Варна международни майсторски класове е съоргиназитар Националната астрономическа обсерватория и планетариун "Николай Коперник". Съвместно с Физическия факултет на Софийския университет "Св. Кл. Охридски“, ИЯИЯЕ към БАН, ЦЕРН, Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“, София Тех Парк се организират три майсторски класа през февруари и март:

9 февруари - Майсторски клас на ЦЕРН /CMS/ само за момичета - по инициатива на ООН.Заявките за участие могат да се изпращат до 1 февруари 2024 г.

28 февруари - Международен майсторски клас по терапия с частици. Заявките за участие могат да се изпращат до 16 февруари 2024 г.

19 март - Международен майсторски клас на ЦЕРН. Заявките за участие могат да се изпращат до 5 март 2024 г.

Майсторските класове са част от инициативата на IPPOG /International Particle Physics Outreach Group/за провеждане на майсторски класове по физика на елементарните частици - IPPOG.

За включване в майсторските класове могат да кандидатстват и ученици, които са от Добрич, Бургас, Силистра, Русе, Шумен. На одобрените ученици ще бъде изпратен e-mail за потвърждение.

Един ученик може да участва в максимум два майсторски класа.

По-подробна информация за всеки от класовете, можете да намерите във формуляра на заявката, на следният e-mail:svejina@abv.bg или в НАОП"Николай Коперник", гр. Варна. За повече информация ТУК.