Варненска община ще намалява енергийната консумация с 40 %. Това ще бъде реализирано по проект "Рехабилитация и модернизация на системa за външно изкуствено осветление в гр. Белослав, община Белослав", по процедура № BG-RRP-4.025 за директно предоставяне на средства "Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление", с финансиране по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост, Компонент 4 "Нисковъглеродна икономика", инвестиция C4.I3 "Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“. Той ще бъде представен на встъпителна пресконференция, която ще се проведе на 28 ноември 2023 г. от 11:00 ч. в Конферентната зала на общината, на ул. "Цар Симеон Велики" № 23.

Проектът е насочен към повишаване на енергийната ефективност чрез технологично обновление и модернизация на системата за външно изкуствено осветление, собственост на община Белослав - уличните осветителни тела (УОТ) ще бъдат подменени с нови LED УОТ, които имат много по добри  показатели от настоящите.

По този начин ще бъде намалена енергийната консумация с 40%, ще се подобрят условията на живот на населението в Белослав. Чрез модернизирането на УО ще се постигнат съвременните стандарти на осветеност на улиците в Белослав.