Уникален успех постигна млад варненец – обогати спортната витрина на морската столица и на България с 3 златни медали, които завоюва в един турнир.

Новата гордост на града се казва Дани Николов. На 17 години е. Възпитаник е на Частна търговска гимназия "Конто Трейд“. Той спечели трите златни медали на изключително силния Шампионат на Югоизточна Европа по спортно ориентиране, който се проведе от 29 август до 1 септември в турския град Бергама. В него сили и умения премериха участници от 10 страни.

Дани Николов спечели златото за националните отбори на България. Той завоюва отличията в три от дисциплини, в които се надпреварва – средна дължина (3,6 км), дълга (6,8 км) и щафета.

Дани Николов е състезател на варненския клуб "Бегун“. От малък се увлича по изключително трудния спорт, в който участниците, използвайки спортна карта и компас, трябва да преминат неизвестен маршрут през контролни точки, разположени на земята. Резултатите се определят от времето, необходимо за преминаване на дистанцията.