Зов за помощ се разпространява в социалните мрежи, видя "Фокус". Тя е от фондация Animal Hope Varna. В нея пише (публикуваме я без редакторска намеса):

Приятели,

Настъпи моментът, в който и ние имаме спешна нужда от храна... Досега се справяхме някакси, но това се оказва все по-непосилна задача...

Повишените цени на всички храни и лекарства, нередовните и недостатъчни доставки от складовете и все по-малката помощ, която постъпва за всичките 140 спасени животинки и текущите сметки за лечения, ни поставя пред тежка ситуация.

Молим Ви, ако имате възможност, помогнете:

- Гранули за големи кучета, среден клас - необходими са 30-40 кг на ден.

- Гранули за бебета кученца и възрастни кучета - 5-10 кг на ден

- Консерви за бебета кученца и възрастни кучета - 10 бр на ден

- Гранули за големи котки, среден клас - 10 кг на ден

- Гранули за бебета котки, болни и подрастващи - 3 кг на ден

- Консерви за големи котки - 20 бр на ден

- Паучове, пастети и/или висок клас консерви за всички котета със СПИН и изписани от лечение - 10 бр на ден

- Гранули Fibre Response за котета със скорошни ортопедични интервенции или затруднени физиологични нужди - 0,500 кг на ден.

- Котешка тоалетна - тип бентонит или дървени пелети - по 40 кг на ден.

Всички очакват да откликваме на всеки постъпил сигнал, но ние все по-трудно се справяме... На фона на липсващи или епизодични осиновявания и десетки сигнали всеки ден, нашата мисия вече не е трудна, а непосилна...

Ако можете, помогнете или споделете!

Ако сте от Варна, може да оставяте Вашата подкрепа в клиника М-Вет или да се свържете с нас през съобщения на страницата, за да уточним друг удобен за Вас начин.

Всяка помощ е важна, без значение колко малка е тя!

Благодарим Ви!

Animal Hope Varna е фондация - екип от доброволци, обединени от желанието да създадем живот без болка за бездомните животни в град Варна. Работим неуморно за осъществяването на тази наша мечта, като се опитваме да осигурим на бездомничетата ветеринарна помощ (за ранените и болните), приютяване във временни домове, чипиране, кастриране, ваксиниране, обезпаразитяване,  и намиране на отговорни нови собственици, които да ги дарят с вечен дом и много грижа и любов.

Търсим осиновители предимно в България, но когато не намерим подходящи тук, с помощта на наши доброволци от други страни, животинките ни намират домове в Германия, Австрия, Швейцария, Финландия, Холандия, Англия, дори и Италия. За да намерим най-доброто място за нашите изстрадали бездомничета ние изискваме от всички потенциални осиновители да попълнят въпросник, да ни дадат малко информация за себе си и да подпишат договор при осиновяването. По този начин се стараем да предотвратим завръщането на животните на улицата след някой и друг месец в случай, че стопаните им решат, че те изискват твърде много работа, или че не изпълняват техните очаквания.

Животните ни се дават само за домашни любимци, които ще бъдат третирани като членове на семейството, а не за кучета пазачи, които ще седят вързани на синджир или за мишеловки, които ще бъдат хранени с отпадъци.