Побългарихме новите немски влакове! Това коментира варненец, доверил се на услугите на БДЖ.

Човекът пише за Varna24.bg: Широк, просторен и много удобен вагон, с видими признаци на неадекватна поддръжка. Прашни седалки, непочистени прозорци, изпокапан мокет. Кондукторите разположени на каре от четворка, чиито места са разпродадени на клиенти, които се лутат, питат и чудят защо, и дали някой по пътя няма да ги вдигне от местата където са седнали!

Макар и вагонът да е преширок, и двамата кондуктори изпитват видими затруднения, по физически причини, да се промъкнат през коридора.

Функционална тоалетна, но подтикваща към въпроси. Дали ако седна няма да се изцапам? Бързо проучване на седалката, чрез леко разклащане, показва наистина, че тя е откачена в единия си край, и седящият може да си поопре някои части тук и там.

Всичко работи инак, има вода, сапун, тоалетна хартия. Точно е всичко, но поради липса на поддръжка ще се разпадне много бързо!

Климатикът функционира. Ако човек се абстрахира от всичко, може спокойно да се любува на красотата на българската природа.

Припомняме, че първите вагони по сделката с "Дойче Бан" пристигнаха преди седмици у нас в средата на май.

За няколко седмици обаче нещата са побългарени, а само опитът от ползването на услугите на БДЖ, ще помогне на родния пътник да си представи какво ще е във влаковете след година време.

Освен пълзящата мизерия композициите се движат и по много маршрути със закъснение, което припомня за един много хубав виц: Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България.