Жалби на варненци срещу решение, гласувано от Общинския съвет през миналата година, стигна до Темида. Днес от пресцентъра на Административния съд в града съобщиха, че е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание, което ще се проведе на 12 септември от 09.30 часа.

По делото са присъединени редица административни дела. То е образувано по жалби на собственици и ползватели на имоти срещу Решение № 1247-4 на Общински съвет – Варна, прието на заседание № 34 от 11.05.2023 г., с което е одобрен окончателен проект за актуализация на Генерален план за организация на движението на територията на Община Варна, ведно с графична част – схема на район "Приморски“ и чертежи.

В решението от заседание № 34 на ОбС във Варна от миналата година, което е по предложение на кмета на Община Варна с рег.№ РД22019271ВН/07.09.2022 г., Общинският съвет одобри окончателен проект за актуализация на Генерален план за организация на движението на територията на Община Варна, ведно с графична част.

Със същото решение Общински съвет - Варна възлага на кмета на Община Варна осъществяването на всички действия, необходими за правилното и законосъобразно изпълнение на решението.

Голяма част от гласувания тогава Генплан, касаеше движението на МПС в местността Салтанат. Тогава редица представители на политически сили се похвалиха, че най-после е решен проблема с колите в Приморския парк.