Жители на квартал на "Аспарухово" във Варна поставиха съвместно с кмета на района, Ивайло Маринов, 12 броя камери за видеонаблюдение на пасарелката. Това съобщи лично Маринов в профила си. 

"С това се надявам вандалските набези, с които непрекъснато се сблъскваме, да бъдат сведени до минимум и асансьорите да се използват от всички по предназначение.

Изказвам дълбока благодарност към дарителите с големи сърца за помощта в осъществяване на инициативата за тази така важна за всички нас придобивка.", каза още той. Необходимата сума за закупуване и поставяне на камерите е била 4 207 лева, научи "Фокус".

"Поемам личен ангажимент за почистването на асансьорните кабини и осигуряване на приветлив вид за ползващите ги. Предстои камерите да бъдат дарени на община Варна за стопанисване и експлоатация." каза още кметът Маринов.

Това е вторият проект за изградено видеонаблюдение от доброволци в района, като първият е в местност "Прибой“ на ул. 10. След поставяне на камерите там, микросметищата са изчезнали, а районът около спирка "Прибой“ е чист.