Клони на дървета на площад "Екзарх Йосиф“ са надвиснали опасно, може да се счупят всеки момент и да се стигне до инцидент. Това пишат в сигнал до "Фокус" около Шишковата градинка.

Припомняме, че преди дни – на 13 август, голям клон се отчупи от дърво. Той нарани, макар и незначително човек. Напука обаче бронираното стъкло над старините от древния Одесос.

Много е опасно, тъй като тук постоянно минават хора. Деца обичат да стоят на пейките, а с наближаването на новата учебна година, броя на младежите ще се увеличи, алармират живеещите в района.

Те показват големи клони, които са надвиснали опасно над пешеходните алеи. Хората настояват специалисти да ги огледат спешно. Ако трябва да се ограничи временно преминаването.

Тези дървета, както и много други в различни райони в града, не са рязани и кастрени правилно през годините. Оставени са високи, а при един дори и слаб полъх на вятъра, те могат да се счупят, коментират още загрижени варненци.

Сред хората битува и мнение, че рязането през годините не е правено качествено. Така в клоните лесно попива вода, те загниват и стават чупливи, пишат варненци в различни групи в социалната мрежа.

Някои от хората обясняват, че голяма част от дърветата във Варна не са подходящи за градска среда, още повече в променящ се през последните години климат. Друг проблем е, че улиците са своеобразни фунии, където вятърът се засилва, а дърветата, които не са в такава близост, както в горите, стават лесна плячка, и заради това се чупят клоните им.