Нестандартно, но явно много ефективно решение са взели варненци, живеещи в района на Телевизионна кула, пишат читатели на Varna24.bg, които изпратиха снимката.

Завоят е обезопасен със стари гуми, върху които е поставен пътния знак.

Така се пазят пешеходците от джигити, майтапят се нашите читатели и съветват всички кръстовища в града да бъдат по този начин обезопасени.

Живеещите около Телевизионна кула са много находчиви и изпреварват с идеите си Община Варна. Това е истински гумен завой, а онзи, който е от Аладжа манастир към "Виница“ е сама на думи, допълват още нашите читатели.

Припомняме, че тези дни на свое заседание Общинската комисия по безопасност на движението взе решение администрацията на район "Приморски“ да предприеме мерки за повишаване сигурността при движение на пътни превозни средства в района на т.нар. "гумен завой“ в кв. "Виница“. Мерките включват оформяне на растителността в района така, че да се осигури видимост, опресняване на хоризонталната маркировка, както и при необходимост – поставяне на пътни знаци. Предвидена е още и мантинела с необходимата дължина, ограничаваща странично пътното платно.

От комисията напомниха, че гражданите могат да подават аргументирани предложения към комисията по повод безопасността на движението. Предложенията се приемат в деловодството на Община Варна. Препоръчително е те да бъдат придружени и от снимков материал, който да изяснява ситуацията.