Иновативна идея изпратиха млади творци до Varna24.bg. Те твърдят, че така ще бъде решен един от най-големите проблеми през лятото - нажежените до краен предел кръстовища в града, където всекидневно се "пържат" стотици хора.

Поставянето на чадъри ще запази гражданите и гостите, които чакат зеления сигнал на светофара. В момента много от тях се крият на сянка край близки дървета и сгради, но не на всякъде има такива, аргументират идеята си младите варненци, като прилагат и визуализация.

Те обясняват, че инвестицията няма да е скъпа - все пак това са чадъри. Освен това те могат и да бъдат брандирани с лога на различни фирми, което ще донесе приходи от реклама.

Паралелно с това, така ще бъде създаден приятен за окото акцент по иначе скучните кръстовища на Варна - ще приличат на гъбки.

Младите варненци се надяват общинската администрация да прегърне идеята им. Ние я подаряваме на Варна, не искаме никакъв дивидент. Важното е, че ще бъде в удобство на хората, обобщават младите в писмото си до нашата медия.

Припомняме, че преди месеци те предложиха иновативни идеи за обособяване на Варненска библиотека. Вижте ТУК