Общински съветници от различни политически групи се явиха на протест във Варна. Той започна в 16 часа в пространството между сградата на общинската администрация и фонтаните. За него "Фокус" ви информира тази сутрин. В анонса за него обаче нямаше и грам политическа нотка. 

Недоволството на организаторите му е заради намаляващата зеленина в морския град, продиктувано от изсечените тези дни кедрови дървета в "Аспарухово“. Хората обаче протестират и срещу намаляващата по принцип зелена екосистема в града. Те настояват за мораториум за всяко останало дърво. Искат спиране на изсичането и приватизирането на горите, и на застрояването на всяка зелена територия.

На протеста им дойдоха общински съветници, които чрез тази трибуна поискаха оставката на кмета Благомир Коцев. Те преместиха протеста на стълбите пред Общината, където продължиха с политическото си говорене.

Бивш общински съветник сам призна, че от години води борба срещу намаляващата зелена система в града, като така индиректно разкри, че проблемът не е от днес.

Припомняме, че преди дни в свой пост във Фейсбук кметът Коцев написа: Не ме питайте на колко такива мини се натъкваме всеки ден. И тези, които са ги заложили, както и партиите им се наслаждават на резултатите години по-късно. Но грешат, ако смятат, че ще заблудят гражданите.

Старият модел приключи. Дадох достатъчно толеранс. Сега сменям подхода.