Протест заради безводие във варненски села. Жители на община Аврен, Варненско се събираха днес в село Приселци, за да изразят своето недоволство от водния режим в района. Липсват адекватни мерки за решаване на проблема, категорични са протестиращите и настояват за диалог с местната власт и ВиК дружеството.

Най-засегнати от водната криза са селата Аврен, Бенковски, Здравец, Садово и Приселци, предава БНТ. И това, според хората, се случва на фона на рекордно високите температури и опасност от пожари в цялата страна.

Според хората, през летния сезон е обичайно водата да е с по-слабо налягане, но в последната седмица ситуацията е станала критична.

Кметът на Община Аврен Емануил Манолов заяви, че се прави всичко възможно, за да се осигури нормално водоподаване за населението. Вече има изготвени проекти, включително и за изграждане на водопровод между селата Приселци и Близнаци, но трябва и финансиране. Ето защо утре той организира отворена среща, на която ще присъства и представител на ВиК Варна.