Това ли е най-голямото микросметище във Варна? Този въпрос задават читатели на "Фокус", илюстрирайки думите си със снимката на отдавна неизползваемия подлез до "Журналист“.

В тази гнусотия и труп може да има, казват хората.

И ако в други квартали на Варна проблемът с отпадъците е в хората, които не ги хвърлят в контейнерите за смет, а ги зарязват около тях, то при нас това микросметище расте от дълго време, поясняват хората, живеещи в района.

Припомняме, че тези дни ви съобщихме и за една изключително опасна ситуация, който във всеки момент може да прерасне в тежък пътен инцидент - отсечка от улица "Боян Бъчваров“ – точно между двата заслона на спирка "Журналист“. Там в участък от няколко метра липсва тротоар и пешеходците са принудени да слязат на асфалта, като биват заобикаляни рисково от автомобили.

Въпросният подлез се намира там. Никой не помни кога за последен път някой е преминавал по него.

Хората настояват тези два казуса да бъдат решени приоритетно, преди старта на 2-рия етап от ремонта на ул. "Боян Бъчваров" в отсечката на спирка "Журналист“ до хотел "Ла Мер".

От Община Варна съобщиха тези дни, че предстои изготвяне на график за втория етап от ремонта на ул. "Боян Бъчваров“, която все още е натоварена заради активния туристически сезон. Вероятно той ще започне не по-рано от 9 септември.

До седмица пък ще приключи ремонтът на улиците "Янко Славчев“, "Проф. Петър Минков“ и "Петър Попов“ в района на местност Ален мак. Ремонтът на трите улици се изпълнява по проекти на Община Варна и на ВиК - сменени са водопроводите, поставена е нова пътна настилка, а до дни ще приключи и поставянето на финалния слой на пътното платно, увериха експертите.

През месец септември в района ще се прокопава за канализация на някои по-малки улици, повечето от които са без настилка.