Каква ли сметка за вода да очакваме? С този въпрос се обърнаха към Varna24.bg наши читатели, които разказват, че инкасаторка не е минавала близо 2 месеца.

Хората живеят на ул. "Дрин" 1. Според тяхна информация инкасаторката е болна. Това обаче, смятат те, не е причина дружеството да не замени временно жената с друга. "Така ни се пишат едни служебни сметки, но това не е реално", допълват те. Причината, според тях, е че при изравнителните сметки може да се получи объркване, така че да трябва да платят в повече, а не точно реално консумираната вода. Проблемът идва от това, че общия сбор на индивидуалните водомери не прави кубиците вода, които се отчитат на главния. Те биват разпределяни по апартаментите така, че който изразходва повече, заплаща по-голяма сума от разликата. Това, според хората, води до изкривяване на сметките.

От ВиК са предвидили самоотчет, но не всеки го ползва, не всеки има компютър в дома си, не всеки се сеща точно в деня, за самоотчет, да влезе в системата и да попълни данните, обясняват хората.

Нужно е при такива форсмажорни обстоятелства, дружеството да действа гъвкаво и сложи друг инкасатор за времето, в който титуляра не е наличен.