За осма поредна година под патронажа на ректора на Медицинския университет в морския град ще се проведе Варненско лятно училище "Въведение в спешната помощ“ за студенти от вуза. Поредното издание ще се състои от 18 до 29 юли 2024 г, като участието е безплатно.

Теоретичният модул е на 18 и 19 юли от 14:00 ч. във II аудитория на МУ-Варна, ет. 3. Могат да присъстват студенти от всички курсове и специалности.

В първия ден ще бъдат представени лекциите "Спешно за спешните състояния в оториноларингологията“, "Спешна помощ при удавяне и при изгаряния“. В програмата на втория ден са предвидени темите "Диагностика и първа  помощ при ужилвания и ухапвания от  отровни животни“, "Разпознаване и реакция при спешни неврологични състояния“.

И  двата дни на теоретичния модул ще завършват с лекции "Спешни случаи от практиката“.  

Практическият модул ще се състои от 20 до 29 юли. Той е предназначен само за студенти по медицина от V и VI курс. Провеждането ще бъде по график в Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – Варна и в спешните отделения за възрастни и деца на УМБАЛ "Св. Марина“ – Варна.

Преминалите курса ще получат сертификат за участие. Крайният срок за регистрация е 15 юли 2024 г.