В края на седмицата, Варна ще бъде домакин на Регионален форум по Националната програма "Иновации в действие", предаде репортер на Радио "Фокус" - Варна. Проявата, в която ще вземат участие специалисти от сферата на училищното образовани от Варна, Добрич, Търговище и Шумен ще премине под мотото "Модерни, креативни, с поглед в бъдещето". Организатори са Регионалното управление на образованието – Варна и VII Средно училище "Найден Геров".

На 15 април при домакинството на VII Средно училище "Найден Геров" и Народна астрономическа обсерватория и планетариум "Николай Коперник" програмата на форума включва: практически дейности, 9 пленарни доклада и лекция. Разглежданата тематика, представена от педагози и други специалисти от Варна, Търговище, Кубрат, София, Кърджали, Добрич и Бургас , обхваща разработени и приложени иновативни форми на обучение по различни учебни предмети в началното , основно и средно образование.

Докладите включват интригуващи теми като: "Първокласниците в плен на изкуството", "Вълшебства на учене", "От големите за малките – Ученикът става учител – метод с добри традиции, но с модерен почерк", "Дигитална работилница" и др.

Целта на Регионалния форум по Националната програма "Иновации в действие" е да бъде споделен обучителен опит, пречупен през търсенията и изискванията на времето, в което живеем, както и да очертае насоки за последващо развитие на тази тенденция в съвременното българско образование.