Ваня Тагарева от ГЕРБ-СДС бе избрана за заместник-председател на Столичния общински съвет (СОС). Общинските съветници гласуваха предложението за избора й за зам.-председател по време на днешното заседание, предава репортер на Sofia24.bg

"Благодаря на г-н Бойко Борисов и колегите от ГЕРБ-СДС за подкрепата и доверието към мен! Благодаря и на общинските съветници, които гласуваха за избора ми на зам.-председател на Столичен общински съвет! Познавам отговорността, произтичаща от позицията и отчитам възможността да бъда още по-ефективна за почти 1,5 млн. граждани и работата си за София", заяви Ваня Тагарева в личния си профил във Facebook.

В същото време, Стефан Марков от групата на ГЕРБ-СДС положи клетва като общински съветник на мястото на Георги Георгиев. Марков бе общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС и в периода 2019-2023 година.

Промените станаха факт, след като досегашният заместник-председател и общински съветник Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС стана народен представител в 50-ото Народно събрание.