259 водачи не достигат в "Столичен автотранспорт". 160 водачи не достигат в "Столичен електротранспорт". Това заяви общинския съветник от МК "БСП за България" в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg.

Ето какво още добави тя:

Извънредният труд средно в автотранспорта за месец август е 35 часа, което прави 420 часа на година, при законово позволен максимум от 150 часа! Три пъти повече извънреден труд от възможния по закон! В общински предприятия.

Чистото заплащане на водачите средно е 2743 лв. 22% от тях са от извънреден труд! Сервизните работници получават средно под 1700 лв.! Вече имаме случаи на напълно спрени линии след 20:30 ч. вечерта.

И на този фон Терзиев отказва да изпълни собственото си обещание за въвеждане на бонусна система за автотранспорта и електротранспорта. Дори си позволи да нарече моето предложение да бъдат гласувани 3,3 млн. лв. за възнаграждения на транспортните работници, което направих и защитавах два дни миналата седмица - популизъм.

Популизъм е, когато обещаваш нещо и не го изпълняваш. Не аз, Терзиев е популист.

Утре в 14:00 ч. пред Столична община ще се проведе протест на служителите от градския транспорт. Но той не е само за тях, той е за всички столичани, които искат да имат редовен транспорт с отпочинали и адекватни водачи. Мрънкането вкъщи и пред компютъра - не помага, нужни са действия. Щом не разбират от обяснения, аргументи и не проявяват минимален разум, трябва да чуят хората пред прозорците си!

Припомняме, че на 09.10.2024 г. от 14,00 часа ще се проведе протест пред Столична община с ясно искане за увеличение на доходите чрез справедлива бонусна система от 01.10.2024 г. на работниците от "Столичен Автотранспорт“ ЕАД и "Столичен Електротранспорт“ ЕАД и приемане на програма за подобряване на условията на труд в двете дружества.