Запорирани са сметките на “Столичен автотранспорт" ЕАД. Заплатите на служителите са платени 2 часа, преди запорът на влезе в сила! Това заяви Ваня Григорова в личния си профил във Facebook, предаде "Фокус".

Ето какво още добави общинският съветник в СОС от МК "БСП за България":

Каква е интерпретацията на зам.-кмета по финанси Иван Василев? “Новото икономическо мнозинство е отговорно", като тук визира избора на ново ръководство в автотранспорта. Моля?! Причината за запора е общежитието в "Дружба", обществената поръчка е от 2020 г. по време на предишното ръководство на дружеството, което според Василев трябваше да продължи да управлява поне още 6 месеца до провеждане на конкурсите!

Нахалство и цинизъм. Вместо да се заиграват партийно, беше редно да предложат актуализация на бюджета, за да подкрепят градския транспорт и не само. Няма проект на бюджет. Нищо, че Столична община пари има.

Имате ли представа още колко доставчици могат да запорират сметките на транспортните дружества? Запорът сега е за 1,2 млн. лв. Само за горива автотранспортът дължи други 8 млн.! А управляващите нехаят. И правят брифинги…

По-рано през деня кметът Терзиев, зам.-кметът по икономика Иван Василев и общинския съветници от ПП-ДБ-СС дадоха брифинг. На него стана ясно, че от вчера са блокирани сметките на "Столичен автотранспорт" ЕАД. Терзиев обясни, че дружеството има натупани 20 млн. лева задължения през годините. Какво каза кметът Терзиев и зам.-кметът Иван Василев може да видите ТУК. Борис Бонев хвърли вината върху старото ръководство на ГЕРБ. Симеон Ставрев също коментира темата, свързана със "Столичен автотранспорт" ЕАД.