Вчерашната извънредна сесия в СОС не събра необходимия кворум. Ако ГЕРБ бяха склонили да внесат искане, в което е заложена актуализация на бюджета, за да има пари за заплатите на хората, кворум щеше да има. Това заяви общинският съветник от "БСП за България" Ваня Григорова в личния си профил във Facebook.

Ето какво още добави тя:

Какво стана ясно междувременно? Кметът Терзиев "икономиса" 1 млн. от заплати на транспортни работници, но е дал над половин милион лева за адвокатски хонорар. Няма как да не си зададем въпроса: Защо? През такива източвания на средства ли се финансират предизборните кампании на ПП-ДБ? Работниците ли трябва да плащат за пропагандата на ПП-ДБ?

Държавният бюджет не изплаща дължимите суми на дружествата от градския транспорт, работодатели отново се оплакват от ръста на МРЗ, която е най-ниска в целия ЕС! Защото в бюджета се оформя огромен дефицит - 18 млрд. лв. 

Преди няколко години обясняваха, че пенсионерите изяли бюджета, сега работниците го изяждали през най-ниските заплати в ЕС. Състоянието на публичните финанси е диагноза за немощта на правителствата от години насам. И нито пенсионерите, нито работниците са им виновни!