В деня, в който беше публикувано съобщение, че съдът е решил делото за касиране на изборите в полза на г-н Терзиев, си тръгна главният архитект на столицата Здравко Здравков. Това заяви общинският съветник Ваня Григорова в личния си профил във Facebook.

Ето какво още написа тя в социалната мрежа:

- Най-сериозните критики към предходното управление са за презастрояването на София, защо Здравков продължи да бъде главен архитект още цели 9 месеца?

- Нерядко на сесия групата на ПП-ДБ-СС ни убеждават да НЕ подкрепяме доклади на техния главен архитект. Защо той продължи да заема този ключов пост?

Може би Терзиев се е почувствал спокоен за мястото си и затова го е освободил? Не, зависимостите му са твърде големи. Не само ще обжалваме решението на съда, защото изборите не бяха честни.

Но Терзиев и понастоящем е съдружник във фирми, което може да се види в Търговския регистър от всеки. Защо ОИК още не се произнася, след като няколко районни кметове вече бяха отстранени именно за участие във фирми?

Докато община и държава се управляват от зависими хора, решенията никога няма да са в интерес на обществото.

Припомняме, че на 26 юли Софийският административен съд потвърди решението на Столичната общинска комисия, с която Васил Терзиев е обявен за избран на втория тур кмет на София. Балотажът се проведе на 5 ноември 2023 г.