Явно нито студеното време, нито положените съвместни усилия от администрация и граждани за изграждането и опазването на каквото да е съоръжение, могат да спрат вандализма. Получихме сигнал, че е срязана тръбата на лоста от фитнес площадката в парка "Гео Милев“. Това съобщи кметът на район "Слатина" Георги Илиев в личния си профил във Facebook, видя "Фокус".

Ето какво още казва той в съобщението: "Да, срязана е тръбата на един от най-използваните уреди там, като с това си действие някой напълно осъзнато е поставил в сериозен риск здравето на спортуващите. Реагирахме веднага и изпратихме човек на място да констатира щетата. Още същия ден изпратихме и писмо до Дирекция сигурност към СО и 1-во РПУ, с което ги молим по компетентност да се заемат със случая и съвместно да работят по установяването на извършителя (те имат достъп до кадрите от видеонаблюдението) и санкционирането му по реда на закона.

Когато имаме отговор от тях и зелена светлина да предприемем действия, ще възстановим съоръжението в предишния му функционален и безопасен вид.

Към момента лостът е обезопасен с лента, но използвам и трибуната си тук, за да Ви известя за случая, като се надявам публикацията да достигне до възможно най-много хора и да ограничим риска от това някой да пострада сериозно".