Неизвестни вандали потрошиха обществени стълби в павликенското село Михалци. Сигнал за проявата е подал в Районното управление на МВР в Павликени лично кметът на общината инж. Емануил Манолов, предаде кореспондент на "Фокус“.

"Считам, че е извършена особено дръзка и умишлена вандалска проява – начупени са голяма част от плочите на стъпалата на обществената зелена площ около паметника на загиналите за България в Михалци, което представлява сериозна повреда на имуществото – собственост на Община Павликени“, казва възмутено кметът Манолов.

До момента в Община Павликени не е постъпвал сигнал за щетите, макар че зелената площ се намира в центъра на селото, в близост до сградата на кметството.

"Научих за начупените плочи от публикации в социалните мрежи и възложих проверка. Установено беше, че повредите не се дължат на некачествено изпълнение на строителните работи на обекта, а са умишлени. Очаквам служителите на РУ-Павликени да извършат проверка по случая за наличие на данни за умишлено повреждане на общинската собственост и за установяване на извършителя с оглед налагане на законовите санкции.

Новоизграденият обект "Рехабилитация на обществена зелена площ около паметник в УПИ І – 629, кв. 75 по ПУП на с. Михалци, община Павликени, област Велико Търново“ е част от усилията ни да създаваме и поддържаме добра среда за живот на жителите във всички населени места“, казва още управникът.