Вандали отново посегнаха на лампите в старозагорския парк "Загорка", предаде репротер на "Фокус". Това се случва за пореден път и наказани няма, защото липсва видеонаблюдение. 

"По-лесно е да се руши, отколкото да се гради. Явно на някой хора им липсват първите 7 години. Жалка и грозна постъпка", "Липсва възпитание при младежите. Ако върнат наказание "обществено полезен труд", ще си помислят дали ще чупят и рушат", "Камери, запис, полиция, голяма глоба, възстановяване на всички счупени неща - това е пътят. Другото е оправдание. От тези, които са задължени лица да си заслужат заплатите го очакваме и ако не могат добре ще е да покрият щетите на вандалите", "Защото фирмите не искат да сложат нечупливо стъкло, за да печелят от всяко счупено обикновено стъкло на лампа. Това е европейски грабеж", "Мисля че на детските площадки,Аязмото и парковете трябва да има видео наблюдение", "Камери трябват, но трябва и да работят. Както и трябва вандалите да се наказват и съответно и родителите им" - това са част от коментарите между старозагорци.

Припомняме, че това е пореден вандалски акт под липите. Миналия месец Паметника на Съветската армия бе напръскан с червена боя, а през месец май, за пореден път, бе посегнато на фигурата на момиче с домашен любимец, която е част от кампанията за намаляване на пътния травматизъм в Стара Загора. Средно около 400 сигнала за вандалски прояви годишно се обработват в Община Стара Загора.

Рени АТАНАСОВА