Вандалска проява срещу зала по спортна гимнастика в София. Счупени са всички прозорци на спортното съоръжение, което беше основно ремонтирано преди няколко години.

Тогава неизвестни лица разбиха залата, изтръгнаха кабелите и ги запалиха в подземията ѝ. С помощта на дарителска акция, доброволци и финансовата помощ от държавата залата беше реновирана.

"На 25 вечерта, в 20:20 часа, група младежи започват да хвърлят по прозорците. Забавлението продължава 12 минути. На сутринта като отключих сградата, заварих изпочупени прозорците", заяви пред NOVA Йордан Ангелов, треньор.

Младежите хвърляли плочки по прозорците.

"Обектът е изоставен, функционират само 2 зали – залата за акробатика и залата за волейбол. Всичко друго е изоставено и постоянно обикалят тийнейджъри", обясни Ангелов.  

Той обясни, че над 100 деца посещават тренировките. Ангелов се надява почистването да продължи до няколко дни, за да не прекъсват заниманията за дълго. Родителите са се отзовали да помогнат.

"Трудно ни е да купим нови прозорци, надявам се да успеем до зимата. Засега ще сме с подръчни средства, найлони", каза Ангелов.

Той обясни, че всеки месец се плаща на охранителна фирма, има видеонаблюдение. В случая обаче никой не е минал през вратата и няма задействана аларма.  

От МВР обясниха, че е образувано досъдебно производство.