По време на обучение на членове на видинските секционни избирателни комисии (СИК) вандал демонтирал и откраднал порцелановия капак на тоалетното казанче. От супер модерните и поддържани тоалетни в 130-годишната, първа по рода си построена сграда за театър в България, тази на Общинския драматичен театър "Владимир Трандафилов“, крадците са посегнали без всякакъв свян. За това съобщават днес на своята Фейсбук страница от ръководството на театъра.

Артистите са написали на страницата, че са "изключително възмутени, че в петък, когато в нашата сграда се обучаваха членове на СИК към Общинска избирателна комисия, са се случили някои неща, които ние не толерираме и осъждаме строго. Още сутринта от тоалетните на театъра са изчезнали всички рула тоалетна хартия и всички салфетки за подсушаване на ръце. Няма видими следи да са използвани, защото кофите са празни. Това, както и да е - заредихме нови. Но върха на всичко е, че някой е демонтирал и откраднал порцелановия капак на тоалетното казанче. Ето това, скъпи приятели е истинско падение - да откраднеш от храм.

Няма да сложим охрана в Храма на Мелпомена, защото да се краде от храм е кощунство и Господ ще съди виновните.

Театърът е Храм на Мелпомена, театърът е културна институция, театърът е пространство за създаване на култура и изкуство, театърът е място за празник на духа.

Прощаваме Ви и бъдете здрави.

А всички любители на театралното изкуство очакваме на 25-ти октомври, когато ще играем "Торба с хитрости" за Димитровден - духовен празник на град Видин. Входът е безплатен.“