През 2022 г. Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков“ - София отбелязва своя 100-годишен юбилей. Във връзка с тази значима годишнина се предвижда да бъдат проведени редица събития и инициативи, описани по-подробно в приложената като отделен документ индикативна програма, съобщиха от висшето учебно заведение.



Като част от програмата, на 1 февруари дадохме старт на следните два конкурса:



1.Конкурс за написване на текст за химн на училището. Тематичен обхват: транспорт във всичките му форми; вековни традиции в образованието на кадри в областта на транспорта. Химнът ще бъде в маршовия жанр.

2.Ученически конкурс за проектна разработка на тема "Иновативни транспортни системи и технологии“. За участие са поканени ученици с интерес в областта на техническите науки от гимназиален етап на всички средни училища, професионални и езикови гимназии. Наградата за първо място ще бъде изработване на макет/прототип/модел на заложената в проекта технология или система в лабораториите на ВТУ "Тодор Каблешков“.

Подробна информация за двата конкурса и условията за участие могат да бъдат открити в приложените файлове, както и на страницата на университета.