Тържествената церемония за откриване на новата академична година във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“ ще се проведе на 30 септември 2024 г. от 10:00 ч. в Аула Максима на университета. Сред участниците ще бъдат представители на академичното ръководство, студенти, преподаватели, гости и партньори.

Тази година университетът обръща специално внимание на нарастващия брой чуждестранни студенти. В момента около 500 студенти и докторанти от над 40 държави, сред които САЩ, Великобритания, Русия, Украйна, Китай, Индия, Бангладеш, Нигерия, Камерун и други, избират да се обучават във ВСУ "Черноризец Храбър“. Най-търсените бакалавърски програми от чуждестранните студенти са "Международен бизнес“, "Информатика и компютърни науки“, "Графичен дизайн“ и "Психология“. Най-предпочитаните магистърски програми са "Управление на международни бизнес проекти“ (на английски език), "Интелигентни системи за сигурност“ (на турски език), "Наука за данните (Data Science)“ (на английски език) и "Психология“.  Този интерес подчертава международния престиж на университета и високото качество на предлаганото образование.

По време на церемонията приветствие от името на студентите ще направи Маканджу Нанямка-Аджу Нкулулеко от Калифорния, САЩ, която ще се обучава в магистърската програма "Управление на международни бизнес проекти“.

Същият ден в университета ще бъде открито първото споделено Еразъм-пространство, достъпно за студентите 24/7. То е разположено в корпус А и е естествена връзка между общежитието и учебните зали, като предлага удобна среда за съвместна работа и самостоятелно учене.

Веднага след официалното откриване ще започне и въвеждащият ден за първокурсниците. Те ще имат възможност да се запознаят с преподавателите, академичните наставници, представителите на Студентския съвет, както и с екипите на различните административни звена на университета.

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър“ затвърждава позицията си на водещо частно висше учебно заведение в България, като разширява международните си партньорства.