ВМРО – Кюстендил отбеляза рождението на Тодор Александров, предаде репортер на "Фокус“. Пред паметника на големия български революционер и легендарен водач бяха поднесени венци и цветя по повод 143 години от рождението му.

В тържественото слово бяха припомнени моменти от живота и делото на войводата. Присъстващите го почетоха и с падане на колене.

Големият български революционер е роден на 4 март 1881 година в град Щип. Известен е като ,,некоронования цар на планините". Посвещава целия си живот на борбата за национално обединение.

И до днес името на Тодор Александров се приема като емблема на ВМРО. По вече създадена традиция от местната организация пред паметника на великия войвода, всяка година председателят на ВМРО - Кюстендил Георги Петров, награди най-активните дейци от кюстендилската структура.

Тази година бяха отличени: Силвия Карадачка Красимир Костадинов Милен Паунов Станко Велев Надя Андонова Светослав Сухарски. "Нека днес не забравяме смелите български мъже, които безкомпромисно се бориха за свободен живот и затова да се наричаме българи“, каза Георги Петров.