Подполковник д-р Росен Антинов застава начело на МБАЛ-Плевен, част от структурата на Военномедицинска академия (ВМА). Той бе официално представен пред личния състав от генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Това е вълнуващ ден за плевенската военна болница, която през последните 11 години се ръководеше от полковник д-р Николай Вълов, който успешно приключи своята военна служба. Силно съм впечатлен от неговото присъствие тук – въпреки многото перипетии, той не се пречупи и се показа като истински боец. През този период болницата вървеше нагоре, развиваше и модернизираше, въпреки че е построена през 1903 година. Всичко това е благодарение на личните качества, ентусиазма и визията му за развитие. Но най-важна е грижата му към хората. Благодаря ви, д-р Вълов, за всичко това, заяви началникът на ВМА.

На неговия наследик той пожела да вземе най-хубавите качества от д-р Вълов и да запази духа в плевенската болница: Тук всички са приятели и се чувстват като едно семейство. Ключова е грижата към хората, запазете я. Независимо как ремонтираме сградите и обновяваме апаратурата, ако не можем да осигурим комфорт на работа на нашите колеги, да идват с желание в една приятелска атмосфера, няма как да успеем.

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски благодари на целия личен състав за професионализма и доброто отношение към пациентите: Това не остава незабелязано – вижда се и от тях, и от централното ръководство. И ние ще продължим заедно да работим за това местната военна болница, която има стратегическо значение, да става още по-добра.

"Пожелавам успех на новия началник – да изучи много детайлно опита на неговия предшественик д-р Николай Вълов, да се вслушва в колегите си и да знае, че белите коси носят в себе си мъдрост, от която има какво да се вземе. Благодаря на всички вас за положените усилия и за това, че сте такъв чудесен екип", заяви още началникът на ВМА.