Необходимостта от кръв и кръвни продукти е постоянна. От Вашата добра воля – на кръводарителите, понякога зависи нечий човешки живот. Кръводаряването променя живота на хиляди пациенти на ВМА всяка година. Това заяви от болничното заведение на страницата си във Facebook, видя Sofia24.bg.

Ето какво още добавиха от ВМА:

Нуждите са ежедневни. За различни тежки операции, за пострадали при пътни инциденти, за пациенти с онкологични заболявания... Ситуациите са колкото разнообразни, толкова и повтарящи се. Насърчаване на безвъзмездното кръводаряване е и една от мисиите на ВМА.

Това е един акт на солидарност, който олицетворява основни човешки ценности, като алтруизъм, уважение, състрадание и доброта.

Всеки човек, между 18 и 65-годишна възраст, с тегло над 50 кг. и липса на противопоказания, може да дарява кръв. А самият процес отнема не повече от 30 минути.

Ние се радваме на интерес от страна на безвъзмездните кръводарители, дори и през лятото, когато е отпускарски сезон и хората са на почивка.

Според "правилата" мъжете могат да даряват кръв до пет пъти в рамките на една календарна година, а жените - четири. Интервалът между две кръводарявания трябва да бъде поне 2 месеца.

Вашето лично участие в донорското движение е ярък израз на хуманизъм и доброта. "Бъди един от нас: Дари кръв – спаси живот!" – всеки ден, от 08:00 до 16:00 часа, Кръвен център-ВМА. За допълнителна информация можете да се обадите на: 02/ 92 25 506.

Благодарим на всички, които ни помагат в битката за човешкия живот!