Празник на семейството, знанието, спорта, здравословния начин на живот и грижата за околната среда организират в Горна Оряхоивца. Награди, игри и много забавления очакват всички, които ще станат част от Фамилатон този уикенд, предадде кореспондент на “Фокус".

Събитието ще е в парк “Градска градина" и започва в 10:00 часа.

На място ще бъдат организирани много ателиета, а награди ще се печелят освен чрез участие в тях и чрез специална томбола, в която може да се включи всеки. Изненадите ще са много, като най-голямата е велосипед.

“Всяко ателие ще подпечатва предварително получената от участника карта, докато в нея се съберат всичките 9 печата. Първото теглене на награда е в 11:00 часа, като след това томболата ще се разиграва на всеки тридесет минути. Голямата награда – колело, ще бъде изтеглена в 13:00 часа. А в ателиетата, в които деца до 14 години трябва да участват с придружител, могат да се включват и цели семейства, след получаването на карта от пункта "Информация“, обясняват организаторите.

В Ателие "Дигитално семейство“ деца и родители ще се запознаят с начините да се предпазим от опасностите в интернет.

Ателие "Опознавам града си“ на Историческия музей ще провокира знания и ще поднася нови, по занимателен и интересен начин.

В Ателието на "БЧК“ при СУ "Вичо Грънчаров“ младите хора ще показват начините за оказване първа помощ.

Общинска библиотека – Горна Оряховица също ще има свое ателие, в което за посетителите ще има изненада и награди.

Ателие "Охлювче“ е на Младежкия дом и това ще бъде мястото, където ще покажат как хартията може да "оживее“.

Ателие "Инвикта“ на едноименния таекуондо клуб ще позволи на участниците да се докоснат до тайните на източното бойно изкуство.

Първият в България клуб по канадска борба "Локомотив - 96“ също ще очаква в ателието си желаещите да се запознаят със спорта и състезателите, а и да премерят сили с тях.

Ателие "Логическа математика“ на Горнооряховски младежки парламент ще предостави изключително полезни за развитието и креативността на децата логически задачи.

"Екология в действие“ е името на друго от ателиетата на Горнооряховския младежки парламент. Там всеки посетител може да остави за рециклиране стари батерии.

Община Горна Оряховица и "Еко Партнърс“ също призовават за разделно събиране на отпадъците. В парк "Градска градина“ ще бъдат разположени информационен щанд и специални съдове за разделно изхвърляне на отпадъци.

На територията на парка ще има и атрактивни демонстрации от Център "Креатива“ -концепции от света на технологиите, свързани с програмиране и роботика, дигитално рисуване, 3Д моделиране и други.

Много приятни изненади ще има и от "Спортувам Инфо“. В парка ще бъдат разположени алпийски въжен тролей, изкуствена стена за катерене, стрелбище зона, акробатична лента "Слик слак“ и други.

Няма да се разочароват и футболните запалянковци – ще могат да се включат във футболните игри с треньори и с част от формациите на ФК "Локомотив“.

Форматът Фамилатлон се провежда в Горна Оряховица за 11 пореден път, като организатори са Община Горна Оряховица, Сдружение "Горнооряховски младежки парламент" и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.