Върховният административен съд върна за разглеждане от нов състав на видинския Административен съд (АС) жалбата на кандидат за кмет на село Слана бара, предаде репортер на "Фокус“. 

Касационната инстанция постанови ново разглеждане на отхвърлената от АС -Видин жалба на кандидата за кмет на видинското село Слана бара  Георги Миладинов, срещу решение на Общинската избирателна комисия, с което е обявен и избран друг кандидат за кмет на кметството, уточняват от пресслужбата на съда. С решение от 16 ноември м.г. видинският АС отхвърли жалбата на Георги Миладинов, кандидат за кмет от коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България". Според него Общинската избирателна комисия неправилно е обявила кандидата на Местна коалиция СДС Толя Иванова за избрана за кмет на първия тур на местните избори, в края на октомври миналата година. Миладинов оспорва обявените за недействителни бюлетини и твърди, че Иванова не е получила повече от половината действителни гласове. 

Новото разглеждане на делото е насрочено за открито заседание за 5 януари т.г. от 14:00 ч. от друг състав на Административен съд - Видин.

В Административен съд – Видин, уточняват от пресслужбата на съда, бяха образувани осем дела по реда на Изборния кодекс във връзка с проведените местни избори. От тях до момента са прекратени пет, три са решени, като две са върнати от ВАС.