Вчера монтирахме първия фотокапан на нерегламентирано сметище за строителни отпадъци, земни маси и други боклуци. Този проект е част от нашата инициатива за борба с незаконното изхвърляне на отпадъци и опазване на околната среда. До края на септември планираме да инсталираме още 9 фотокапана на подобни критични точки в региона. Това заяви кметът на столичния район "Витоша" Зарко Клинков в личния си профил във Facebook.

Районният кмет се обърна към хората с молба: "Призоваваме всички граждани, които имат информация за други такива замърсени места, да ни споделят локациите. Вашата помощ е от съществено значение, за да можем да покрием максимално голям брой зони и да действаме ефективно срещу нарушителите. Фотокапаните ще ни позволят да упражняваме постоянен контрол и да залавяме извършителите в реално време.

За улеснение и прозрачност ще бъде осигурен достъп до фотокапаните, така че всеки да може да следи в реално време какво се случва на тези места. Заедно можем да направим нашата общност по-чиста и безопасна!".