В изпълнение предписанието на СРЗИ за предприемане на допълнителни мерки за борба с разпространението на Западнонилска треска в София, район "Изгрев"  извърши успешно още една обработка против комари на жилищните и тревни площи в кварталите. Това съобщи районният кмет Делян Георгиев в личния си профил във Facebook.

"В район “Изгрев", служители на отговорната фирма, контролирани от експерти на районната администрация, обработиха над 2 квадратни километра площи в “Изток", “Изгрев" и “Дианабад". Специалистите уверяват, че предприетите извънредни и планове мерки в нашия район са напълно достатъчни, за да защитят населението, чрез драстично намаляване популацията на комарите.

Нашите експерти продължават активно да следят ситуацията около развитието на инцидентната поява на тропическото заболяване, и поддържат постоянни контакти със СРЗИ и Центъра по паразитология и тропическа медицина на УМБАЛ “Александровска". Администрацията ни има готовност за незабавни действия, при необходимост", добави още Делян Георгиев.