На мястото на калния и обрасъл общински терен до XV ДКЦ в столичния район "Изгрев" вече има нов природосъобразен паркинг за 50 автомобила, научи Sofia24.bg. Кметът на района Делян Георгиев инспектира обекта, в компанията на зам.-кмета на Столична община по направление “Зелена система, екология и земеползване" Надежда Бобчева и общинския съветник Емилия Ангелова.

"Благодарение на добрата и координирана работа, насочена към справяне със запрашеността на въздуха и елиминиране на калните пространства в кварталите, жителите на район “Изгрев", медиците и пациентите на поликлиниката, вече няма да паркират автомобилите си в локвите и калта. Тридесетият поред, нов, свободен общински паркинг, който е изграден в района откакто съм кмет, вече е факт.

Продължаваме уверено да променяме кварталите си към по-добро всеки ден и това се вижда.

Чака ни още много работа, за да успеем да успеем да наваксаме десетилетията безхаберие и бездействие, които превърнаха днешния район “Изгрев" в една тъжна отломка от някогашния “елитен" столичен район. Въпреки всичко съм убеден, че да края на мандата, заедно ще направим още много за “Изток", “Изгрев" и “Дианабад", заяви райнният кмет Делян Георгиев.