Във връзка със сигналите за заледяване, имах среща с гражданите от 48 блок в ж.к. "Христо Смирненски“. Блок, до който няма подсигурен достъп, тъй като съвсем до скоро не беше в регулация. Това заяви кметът на район "Слатина" Георги Илиев в личния си профил във Facebook, видя Sofia24.bg.

"Единственият начин гражданите там да стигнат до домовете си е по стар бетонов път, първоначално планиран като временно решение, за да се осигури проходимост на строителните машини, участвали в изграждането на блока.

Именно с него бяха свързани въпросните сигнали. Благодаря на колегите от Столичен инспекторат, които ни съдействаха за обработката на пътя, въпреки че той все още не е включен в програмата им за почистване, тъй като на практика не съществува.

Казусът там датира много години преди началото на моето управление и състоянието на въпросния "път“ след над 30 години експлоатация е действително трагично.

Точно затова съвместната ни борба с живущите в блока в последните години, беше първо да променим планираната регулация, заради която там не е могла да бъде изградена улица. След като успяхме да внесем нужните промени, подготвихме обществена поръчка за изграждането ѝ.

Вече имаме избран изпълнител от участвалите фирми, а в края на миналата седмица изтече и срока за обжалване на това на решение.

Веднага след това изпратихме покана към изпълнителя и очакваме в рамките на седмицата да се срещнем с него, за да получим необходимите документи за сключване на договор".