Започна изграждането на игрище за игра на петанк в близост до блок 220 в столичния район "Искър". На обекта се осъществява редовен контрол от служители на отдел "Инженерна инфраструктура и строителство". Това съобщи районният кмет Ясен Русен в личния си профил във Facebook, видя "Фокус"

От седмичния отчет на Ясен Русев разбираме какво още е свършено в района, в рамките на 7 дни:  

Открих новоизградената спортна площадка в двора на 68 СУ "Акад. Никола Обрешков“, на която децата и подрастващите ще могат да играят мини футбол, волейбол и хандбал. Стартирахме проекта за внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградата на 163 ОУ “Черноризец Храбър".

Продължават дейностите по изграждане на нова детска площадка в близост до блок 85. На обекта се осъществява редовен контрол от служители на отдел "Инженерна инфраструктура и строителство". Продължават дейностите по почистване на клони и отпадъци на територията на района.

Продължават дейностите по ремонт и подмяна на шахти на територията на района. Колегите от отдел "Инженерна инфраструктура и строителство" извършиха проверка на хода на изграждане на новата сграда на 108 ДГ “Детско царство“– Филиал.

Продължават дейностите по миене на вътрешнокварталните улици и булеварди на територията на района. Включихме се в кампанията на Капачки за бъдеще и предадохме пълен камион с капачки за каузата на организацията.

Благодаря за поканата да се включим в тържественото отбелязване на патронния празник на 4 ОУ “Проф. Джон Атанасов".

Какво е петанк? Петанк е игра с топки, възникнала във Франция в началото на XX век, но произлизаща от стара провансалска игра, чиито корени са още в VIII-IX век. Днес тя е национален спорт на Франция, а също така е много популярна в Белгия, Нидерландия и други европейски страни, както и в бившите френски колонии в Африка, Азия и Полинезия. В България официално петанк се играе от 2000 г., като играещите имат и федерация – Българската федерация по петанк. Тя обединява десетина клуба от София, Шабла, Варна, Троян, Раднево и други.